De werkdag van Niels Tanésy, programmamanager van het VDAB-labo

/, Vacature/De werkdag van Niels Tanésy, programmamanager van het VDAB-labo

De werkdag van Niels Tanésy, programmamanager van het VDAB-labo

Nu werkzoekenden hun droomjob steeds meer via digitale weg proberen te vinden, verandert ook de rol van VDAB. Om nieuwe diensten te ontwikkelen, stampte de Vlaamse arbeidsbemiddelaar een eigen labo uit de grond. Dat resulteerde al in een nieuw platform voor afstudeerders waarop verschillende apps beschikbaar zijn.

Drijvende kracht achter al die innovatie is Niels Tanésy (42). Na tien jaar als teamleider in enkele regionale werkwinkels kreeg hij van VDAB de kans om op het hoofdkwartier in Brussel aan de slag te gaan als programmamanager. Een boeiende uitdaging met veel afwisseling en boordevol sociale contacten. Dat leren we uit zijn dagboek.

niels tanésy 7u7.30u. Ik neem de trein naar Brussel. Voor mij is dat het voordeligste transportmiddel want mijn werkgever betaalt de kosten volledig terug. VDAB zorgt er ook voor dat ik onderweg gebruik kan maken van supersnel mobiel internet. Zo kan ik vanop de trein checken welk nieuws er over de arbeidsmarkt verschenen is. De vinger aan de pols houden, is cruciaal om nieuwe kansen te vinden voor mijn projecten.

8u. Op kantoor. De collega’s zijn er nog niet. Ik beantwoord in alle stilte mails en bereid het overleg van vandaag voor.

9u. Ik overloop met onze jobstudente Silke de to do’s voor vandaag. Ze volgt de wedstrijd op waarmee we onze apps bij jongeren willen promoten. Dat we jongeren zonder ervaring bij het project kunnen betrekken en dus kansen kunnen geven, vind ik fantastisch. Mijn ervaring als teamleider komt tijdens de coaching uitstekend van pas.

9.30u. Zoals elke dag vergader ik met de projectleiders uit mijn team die elk voor één specifieke app verantwoordelijk zijn. Ze vertellen waar de uitdagingen liggen. Om de vergadering efficiënt te laten verlopen, overleggen we rechtopstaand.

10u. Een jonge User Experience-designer introduceer ik bij een andere afdeling. Vanuit het labo werken we vaak samen met aanstormende talenten en start-ups. Zo bouwen we een netwerk uit en halen we de meest geavanceerde en actuele kennis in huis.

10.30u. Om de gebruikerservaring van onze apps te verhogen, willen we een tool van een externe specialist testen. Zo zullen we meer inzicht krijgen in hoe jongeren onze apps ervaren. Een potentiële partner komt zich voorstellen. Leuk dat ik dankzij VDAB mijn eigen netwerk kan uitbreiden en inzicht krijg in de allernieuwste technologieën.

12u. Even pauzeren.

12.30. Ik beantwoord de meest dringende mails en bereid de stuurgroepen van deze middag voor.

niels tanésy 14u stuurgroep (met CIO Paul Danneels)14u. Operationele en strategische stuurgroep. Regelmatig steken we met alle betrokkenen de koppen samen, niet alleen om de voortgang van de projecten te evalueren, maar ook om vooruit te kijken. Uit elk project willen we leren, vandaar de nauwgezette opvolging. Ook CIO Paul Danneels en strategisch directeur Sven De Haeck zijn bij die vergaderingen aanwezig. Al van bij de start van het labo zijn ze nauw betrokken. Dat geeft me veel vertrouwen. Deze job valt in niets te vergelijken met mijn vroegere opdracht. Toch zit deze uitdaging me als gegoten. Ik voel me hier goed omringd. Aan het labo is ook een leerstoel van de KULeuven/Vlerick Business School verbonden zodat alles wetenschappelijk onderbouwd is. Dat moet, want we creëren dingen die niemand ons voor deed.

16.45u. Tenzij er events gepland staan, vertrek ik elke dag voor 17u naar huis. Zo kan ik mijn twee jonge kinderen nog even in de watten leggen. Als er deadlines zijn, klap ik mijn computer ‘s avonds soms opnieuw open. Mijn werkuren bij VDAB zijn heel flexibel. Wekelijks kunnen we ook een dag thuiswerken. Meestal doe ik dat op vrijdag.

Verschenen in De Morgen van 4 juli 2015 (katern Vacature)

2018-03-02T09:39:07+00:00 04/07/15|Categories: Bedrijven, Vacature|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor De werkdag van Niels Tanésy, programmamanager van het VDAB-labo