“Een job mag niet té comfortabel zitten”

/, Vacature/“Een job mag niet té comfortabel zitten”

“Een job mag niet té comfortabel zitten”

Zoals een vlinder van de ene naar de andere bloem fladdert, zo zouden ook werknemers vaker hun vleugels moeten uitslaan. Bijvoorbeeld door tijdelijk de job van een collega over te nemen. De redenering? Door te vlinderen kom je uit je comfortzone en dat is goed voor je motivatie.

Je vindt dat bedrijven hun werknemers meer zouden moeten laten ‘vlinderen’. Waarom?

Ans De Vos, professor Antwerp Management School: “Of je het nu wilt of niet, onze loopbanen worden langer. Om (minstens) veertig jaar lang gemotiveerd te blijven, is het belangrijk niet in een job vast te roesten. Het mag vooral niet té comfortabel worden. Dus, eens je je werk en je collega’s door en door kent, heb je nood aan nieuwe uitdagingen op je pad. Door bijvoorbeeld te gaan vlinderen – tijdelijk iets anders doen, met de garantie dat je naar je oude baan kan terugkeren – verken je andere kwaliteiten van jezelf. Bovendien breid je je sociaal kapitaal uit. Je leert nieuwe mensen kennen die je in je eigen baan misschien wel beter vooruit kunnen helpen. Ook interne en externe stages of projectwerk zijn perfect om je mogelijkheden af te tasten.”

Krijgen werknemers die kansen dan niet vandaag? Werkgevers hebben de mond vol van mobiliteit…

“Hoewel veel werkgevers de inzetbaarheid van hun werknemers willen verhogen, onderneemt maar een kleine minderheid echt actie. Recent hebben we hierover samen met SD Worx 407 werkgevers bevraagd. Slechts een derde van de bedrijven biedt zijn medewerkers stages aan en meestal maar voor een beperkte groep medewerkers. Ook naar interne mobiliteit toe, gebeurt er in de praktijk niet veel. Organisaties posten hun vacatures wel intern, maar creëren geen cultuur waarin medewerkers erop durven te solliciteren. In ons onderzoek gaf slechts 12 procent van de bedrijven aan dat medewerkers intern regelmatig van functie veranderen. Bij maar liefst 71 procent is het de gewoonte dat werknemers jarenlang dezelfde functie uitoefenen. Als je die cijfers ziet, hoeft het niet te verbazen dat bedrijven problemen hebben met de hogere pensioenleeftijd en/of vaststellen dat hun oudere werknemers niet meer volgen. Ook al zijn vele organisaties nu nog op zoek naar antwoorden, ik verwacht dat ze hun gewoontes zullen kunnen veranderen. In de hoofden is er sowieso al veel geëvolueerd. Heel lang concentreerde de personeelsdienst zich alleen op de medewerkers onder de veertig. Wie ouder was, hoefde zelfs niet meer op loopbaangesprek te komen. ‘Want die mensen zitten toch op hun plateau’, luidde de redenering. Absurd, want dan zit je niet eens in de helft van je loopbaan. Die praktijken zijn er gelukkig al grotendeels uit.”


De vlindertijd van Christian

Bij vleesverwerkend bedrijf Meat&More in Aalter – bekend van Buurtslagers en Bon’Ap – experimenteren ze al enkele jaren met de vlindertijd. Christian Pavaci (23) bijvoorbeeld, die sinds anderhalf jaar op de slicing-afdeling werkt, ging onlangs vier weken op verkenning bij de collega’s van de keuken. “Het werk is er gelijkaardig, maar de machines en de organisatie zijn er anders. Ik wou weten of het iets voor mij zou zijn.”

Bij de evaluatie bleek dat uiteindelijk niet helemaal zo te zijn, en dus keerde hij na afloop naar zijn oude job terug. “Ik heb tijdens mijn proefperiode ingezien dat het fijnere werk van de slicing-afdeling me meer ligt. Ik ben wel blij met de ervaring, want nu heb ik meer inzicht in het bedrijf en kan ik ook meer machines bedienen. Nu ik weet waar mijn talenten liggen, haal ik bovendien meer voldoening uit mijn job. Ik besef beter waarom ik dit graag doe. Ik zie mezelf in elk geval nog een hele poos op deze afdeling blijven.”

Rest nog de vraag: vindt hij de vlindertijd nuttig? “Zeker, en ik zou ook iedereen aanraden om intern eens van job te wisselen. Al vind ik wel dat de vraag altijd vanuit de werknemer moet komen. Hij moet beslissen of en wanneer het tijd is om iets anders te proberen. Sommigen hebben nu eenmaal meer nood aan afwisseling dan anderen.”

Heel wat Meat&More-collega’s van Christian vlinderden de voorbije twee jaren al eens naar een andere job. 29 productiemedewerkers zijn op die manier in een nieuwe functie gerold.

Eerder verschenen in Vacature Magazine van 10 september 2016 en op hln.be

2018-03-02T09:39:06+00:00 10/09/16|Categories: Bedrijven, Vacature|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor “Een job mag niet té comfortabel zitten”