Fons Leroy: “VDAB wordt de Amazon van de arbeidsmarkt”

/, Vacature/Fons Leroy: “VDAB wordt de Amazon van de arbeidsmarkt”

Fons Leroy: “VDAB wordt de Amazon van de arbeidsmarkt”

Meer mensen met goesting langer laten werken. Dat is de uitdaging waar de VDAB voor staat. Hoe vertaalt de arbeidsbemiddelingsdienst die missie naar haar eigen organisatie?

Het kloppend hart van VDAB, dat zijn de werkwinkels en de opleidingscentra die je overal in Vlaanderen terugvindt. 4.700 consulenten en instructeurs staan dagelijks enkele duizenden werkzoekenden, werknemers en werkgevers met raad en daad bij. Maar er is meer, VDAB wil ook als werkgever een voorbeeld zijn voor andere bedrijven, bijvoorbeeld als het gaat over ‘werkbaar werk’.

Hoe zorgt u ervoor dat uw eigen medewerkers met de glimlach aan de slag gaan?

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB: “Door hen alle middelen te geven om te groeien. Wie behoefte heeft aan loopbaanbegeleiding – voor om het even welke reden – kan daarvoor bij een van onze coaches terecht. We hebben 45 officieel gecertificeerde coaches in huis. Zij helpen individueel, maar ook binnen de teams. Ze zoeken uit hoe de teams zich zo kunnen organiseren dat iedereen maximaal zijn expertises kan uitspelen. We proberen onze teams zoveel mogelijk zelfsturend te maken. We ondersteunen hen daarbij via het interne netwerk (H)echter waarbinnen ze kennis kunnen maken met de mogelijkheden van de organisatie. Als overheidsorganisatie zijn we nog altijd heel diplomagericht, maar binnen dat kader zijn er veel perspectieven. We laten medewerkers met leidinggevende ambities via projectwerk hun capaciteiten verkennen. Op die manier kunnen ze op kleine schaal testen of het hen zou liggen. Omdat we op verschillende domeinen actief zijn – bemiddeling, begeleiding, opleiding – dienen zich veel verschillende loopbaanpaden aan. Uiteraard speelt ook onze opleidingsacademie Spoor 21 daarin een voorname rol.”

En wat met work-life balance? Ligt u daar wakker van?

Fons Leroy: “Om mensen met meer goesting te laten werken, is het belangrijk dat ze hun persoonlijke en professionele doelen weten te verzoenen. Ik zie werk als een wezenlijk onderdeel van het leven. Om die reden spreek ik liever over levensloopbalans dan over work-life balance. Ik wil werk niet stigmatiseren tot iets dat moet. Zoals elke andere overheidsdienst besteden we bij VDAB veel aandacht aan de combinatie werk en gezin. Medewerkers die niet rechtstreeks in contact staan met klanten kunnen bijvoorbeeld makkelijk telewerken. Mij maakt het niet uit waar en wanneer medewerkers hun doelen bereiken.”

De voorbije jaren stak de organisatie een tandje bij op het vlak van proces- en klantgericht werken. Dat leverde recent de titel Vlaamse Overheidsorganisatie van het Jaar en het Europese Five Star kwaliteitslabel op. Dat moet deugd doen, die erkenningen?

Fons Leroy: “Zeker, we merken dat de buitenwereld ons meer en meer als een betrouwbare adviseur ziet. Onze organisatie is de voorbije jaren dan ook erg veranderd. Ondernemen staat dezer dagen hoog op de agenda. We verwachten van onze medewerkers en zeker van onze leidinggevenden dat ze uit hun ivoren toren komen en inspelen op de impulsen van buitenaf. Als ze op pakweg de Meir in Antwerpen vier winkels spotten die verkopers zoeken, dan moeten ze de reflex hebben om onmiddellijk een job dating op touw te zetten. We willen medewerkers die zowel coach, manager, leider als ondernemer zijn. Vorig jaar organiseerden we naast onze klassieke dienstverlening ongeveer 450 evenementen om werkzoekenden en werkgevers samen te brengen. Zo’n initiatieven kan ik alleen toejuichen.”

VDAB staat vandaag ook digitaal sterker. Jullie organiseren speedscreenings en lanceren apps om werkzoekenden, werknemers en werkgevers aan elkaar te koppelen.

Fons Leroy: “Die innovatie zoeken we bewust op en stimuleren we ook bij het management. Europees zijn we sowieso al koploper op het vlak van competentiegericht matchen. De meeste bemiddelingsdiensten matchen nog op basis van beroepen, maar dat beperkt de mogelijkheden. Iedereen heeft met elke job een match, variërend van 10 tot 90 procent. Door rekening te houden met competenties, kan je veel meer functies voorstellen. Dat lijkt me een goeie manier om met de knelpuntberoepen van de toekomst om te gaan.”

Gaat VDAB de toekomst van de arbeidsmarkt veranderen?

Fons Leroy: “We ontwikkelen zelf in een razendsnel tempo mee met onze klanten en hun behoeften. We hebben de ambitie om de Amazon van de arbeidsmarkt te worden. Dankzij Amazon moet je nooit meer naar boeken zoeken. Als er iets interessants op de markt komt, krijg je het aangeboden via Amazon. Je moet alleen maar ja of nee klikken. Iets gelijkaardigs wil ik bereiken met VDAB. Als we merken dat een werkgever telkens naar een bepaald profiel op zoek is, zouden we hem zelf spontaan interessante kandidaten moeten kunnen suggereren. We stimuleren onze medewerkers om dat met de experten op de markt uit te werken. Samen met de KULeuven en de Vlerick Business School hebben we een labo waar we aan data mining doen. Uit de gigantische stroom aan informatie die we dagelijks ontvangen, leren we veel over het gedrag van werkzoekenden en werkgevers. In het labo onderzoeken we welke nieuwe gerichtere diensten we op basis van die gegevens kunnen ontwikkelen.”

Artikel verschenen in Vacature Magazine van 27 juni 2015.

2018-03-02T09:39:07+00:00 27/06/15|Categories: Bedrijven, Vacature|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor Fons Leroy: “VDAB wordt de Amazon van de arbeidsmarkt”