Haal eens een werknemer met ADHD of autisme aan boord

///Haal eens een werknemer met ADHD of autisme aan boord

Haal eens een werknemer met ADHD of autisme aan boord

ADHD of autisme moet geen hindernis zijn op de werkvloer. Werkgevers die bereid zijn om eerst het talent in plaats van de beperking te zien, krijgen er vooral een sterke werknemer bij.

Een job waarin geen baas over je schouder meekijkt, waarin je je eigen projecten kunt kiezen en waarin je zelf bepaalt wat je wanneer doet. Voor veel werknemers zal het als muziek in de oren klinken, maar voor Miguel, onderzoeker met ADHD, is dat allesbehalve zo. Hij ervaart de vrijheid als een vloek in plaats van een zegen. “Ik mag zodanig veel zelf invullen dat ik er niet in slaag om een onderzoek af te ronden en tot publicaties te komen. Ik gooi tientallen ballen in de lucht, maar er zijn er zeer weinig die landen. Ik vraag me dikwijls af wat ik eigenlijk aan het doen ben.”

Deadlines

In het hoofd van Miguel is het altijd wat chaotisch geweest, maar pas toen hij aan zijn doctoraat bezig was, begon het hem echt parten te spelen. Het is in die periode ook dat de diagnose ADHD is gesteld. “Ineens moest ik zelf het voortouw nemen en zelf bepalen wanneer iets goed genoeg was. Deadlines waren vaag en vaak veraf, en daar had ik de grootste moeite mee. Bovendien liepen er steeds verschillende projecten naast elkaar, die ik allemaal zo goed mogelijk moest proberen op te volgen. Toen ben ik gestruikeld. Ik bleef maar uitstellen en twijfelen over steeds dezelfde dingen. Een geluk dat ik een promotor had met wie ik kon sparren. Daardoor is mijn doctoraat uiteindelijk toch in de plooi gevallen.”

Dat hij nu – als hoofddocent aan de universiteit – geen concrete doelstellingen heeft, geen mentor aan zijn zijde heeft en geen collega’s bij wie hij zijn hart kan luchten, valt hem zwaar. “De academische wereld is bijzonder competitief. De collega die naast je zit, is bij wijze van spreken ook je concurrent. Het is geen context waarin je je zwakke plekken toont.”

Om meer gefocust te kunnen werken, heeft Miguel een tijdje medicatie genomen. Dat hielp een beetje, maar uiteindelijk wou hij daarvan niet meer afhankelijk zijn. In plaats daarvan ging hij op zoek naar manieren om beter met zijn ‘anders denkende brein’ om te gaan. Hij volgde onder andere een cursus time management en startte recent aan een loopbaanbegeleidingstraject. “Ik hoop dat daarmee de puzzelstukken in elkaar zullen vallen. Wie weet, zal het tot een compleet andere job leiden. Op zich bevalt de onderzoekswereld mij wel. Mijn sterk analytisch en probleemoplossend vermogen krijgen hier alle kansen, maar het is het praktisch-organisatorische waarop ik vastloop en waar ik geen oplossingen voor zie.”

Duizend-en-één verhalen

Het verhaal van Miguel is maar een van de vele die er over ADHD en ADD te vertellen zijn. Terwijl hij worstelt met focus houden en prioriteiten stellen, struikelen andere over routines inbouwen en duidelijk communiceren. “Mensen met ADHD kun je niet in één vakje steken”, zegt Ria Van Den Heuvel, directeur van centrum Zit Stil, het kennis- en expertisecentrum over ADHD. “De obstakels die de ene werknemer ervaart, zijn niet dezelfde als die van de andere.”

Lees het volledig artikel in HR Square 189

2019-06-11T11:28:48+00:00 07/04/19|Categories: HR Square|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Haal eens een werknemer met ADHD of autisme aan boord