Mag het touw wat losser, baas?

///Mag het touw wat losser, baas?

Mag het touw wat losser, baas?

Onderzoek na onderzoek toont aan dat we minder tevreden zijn over onze job wanneer de baas zich te veel moeit. Hoe maak je hem duidelijk dat autonomie voor jou belangrijk is?

Coach-consultant Kathleen De Ryckekomt ze in het bedrijfsleven wel vaker tegen: de bazen die de regie strak in handen houden en hun medewerkers bijna verstikken. Vanuit kenniscentrum Amelior probeert ze hen op andere gedachten te brengen, onder meer door hen te laten inzien dat verantwoordelijkheid geven belangrijk is om een team te laten draaien. Evengoed coacht ze de medewerkers zelf, bijvoorbeeld over hoe ze beter met hun baas kunnen communiceren. Wat raadt ze aan?

De Rycke: “Voor je naar je baas stapt en autonomie eist, moet je de hand in eigen boezem steken. Kan je die zelfstandigheid wel waarmaken? Denk eens aan je verwezenlijkingen van de afgelopen maanden. Heb je steeds je deadlines gehaald? Maakte je onderweg niet te veel fouten? Heb je je aan het afgesproken budget gehouden? Misschien overschat je je prestaties wel. In dat geval is het niet zo gek dat de baas je beteugelt.”

Wat als je voelt dat je motivatie slinkt? “Het enige juiste is de dialoog aangaan. Leg je leidinggevende uit dat je je niet meer goed voelt in je job en dat je daar graag iets aan wilt doen. Geef aan dat je zelfstandiger wilt werken, met minder controle van bovenuit. Acht je baas je daar niet klaar voor, vraag dan welke competenties je mist en of hij je wilt coachen om op termijn die stap vooruit te kunnen zetten. Het is heel belangrijk dat je met een positieve insteek naar je baas trekt. Benadruk dat je graag in de onderneming en in het team werkt.”

En wat als er niets verandert? Zoek je dan best andere oorden op? “Je ziet inderdaad regelmatig dat competente mensen opstappen wanneer ze niet de nodige vrijheid krijgen. Toch beslis je dat beter niet te snel, want je probleem is niet per se van de baan als je elders aan de slag gaat.”


Checklist: zit het snor met jouw motivatie?

  • Ik krijg voldoende informatie over mijn werk en de organisatie.
  • Ik vind mijn taken zinvol.
  • Ik vind steun bij mijn collega’s.
  • Ik krijg de kans om verantwoordelijkheid op te nemen.
  • Ik krijg waardering voor mijn werk.
  • Ik behaal mijn doelen.

Eerder verschenen in Vacature Magazine van 10 september 2016 en op hln.be

2018-03-02T09:39:06+00:00 10/09/16|Categories: Vacature|Tags: |Reacties uitgeschakeld voor Mag het touw wat losser, baas?