Terug naar uw ex-werkgever

/, Knack Carrièregids/Terug naar uw ex-werkgever

Terug naar uw ex-werkgever

Heimwee naar uw vroegere werkgever? Weet dan dat hij u wellicht met open armen zal ontvangen als u terug bij hem aanklopt. Getuige daarvan het verhaal van boomerang-werknemer Mieke De Ketelaere.

Tussen 2007 en 2010 werkte Mieke De Ketelaere als business development manager voor SAS België. Maar toen ze veertig werd, vond ze dat de tijd rijp was voor een nieuwe uitdaging. “Ik wou zelf aan de knoppen draaien en meer op strategisch niveau bezig zijn. Bovendien had ik tot dan toe altijd in grote, stabiele bedrijfsstructuren gewerkt, omgevingen die niet zo snel reageren op veranderingen. Ik wou graag eens proeven van een ander type organisatie.”

Op een waterbed

Die beproeving vond ze bij Selligent, waar ze op korte tijd doorgroeide tot directeur product marketing. “Ik ontdekte vrij snel dat het niets voor mij was. Het voelde alsof ik op een waterbed zat: ik draaide aan één knopje en zette alles in beweging. Die grote logge structuur, die ik zo verafschuwde, begon ik in mijn nieuwe job te missen. Ook inhoudelijk was ik niet 100 procent gelukkig. Ik ben van nature heel analytisch. Die passie was ik in mijn nieuwe functie kwijt. Toen ik na drie maanden ging lunchen met de oude collega’s, begon het al te knagen. En na een half jaar checkte ik geregeld de website van SAS om te kijken of er iets voor mij tussen zat.”

Uiteindelijk belde ze zelf naar de Vice President van SAS South-West-Europe met de vraag of hij een plaatsje had. “Hij ontving me met open armen. En ook de collega’s zagen mijn comeback zitten.” Resultaat: na 11 maanden zat Mieke De Ketelaere terug bij haar oude werkgever. Helemaal gelukkig in haar nieuwe rol als Regional Customer Intelligence Lead. “Mijn functie is nu internationaler dan voorheen, wat zich vertaalt in andere contractuele voorwaarden. Voor de rest is alles hetzelfde gebleven, zelfs mijn telefoonnummer en e-mailadres. Die waren blijkbaar nog niet verwijderd. Veel buitenlandse contacten hadden niet eens door dat ik een tijdje weggeweest was.”

Niets te verliezen

“Of ik anderen zou aanraden om naar hun vroegere werkgever terug te keren? Zeker en vast. Als je voelt dat daar je passie ligt, dan moet je de vraag gewoon stellen. Je hebt niets te verliezen. Het is pas door weg te gaan dat ik besefte wat ik echt graag doe en waarom SAS voor mij een goede werkgever is. Eigenlijk ben ik om de verkeerde reden vertrokken. Ook de rekruteerder moet niet twijfelen: iemand die terug wil keren, kiest heel bewust voor jou en dat is goud waard.”

Verschenen in de Knack Carrièregids van 5 november 2014.

2018-03-02T09:39:10+00:00 05/11/14|Categories: Bedrijven, Knack Carrièregids|Tags: , , , |Reacties uitgeschakeld voor Terug naar uw ex-werkgever